برای سپردن پروژه خود به متخصصان سایت کوپریتور، باید پروژه خود را در سایت ثبت کنید. پس از ثبت‌‌نام به عنوان کارفرما و وارد شدن به حساب کاربری خود، در منوی اصلی سایت بر روی گزینه “ارسال پروژه” کلیک کنید. شما همچنین می‌‌توانید از طریق داشبورد و انتخاب منوی “مدیریت پروژه‌‌ها” و زیرمنوی “ارسال پروژه” نسبت به ثبت پروژه اقدام نمایید. آنچه لازم است که در حین تعریف یک پروژه، کامل کنید از قرار زیر است:

عنوان پروژه

عنوان پروژه اولین بخش از پروژه شماست که کاربران آن را می‌‌بینند؛ بنابراین بدیهی است که عنوان درخواست مهمترین بخش درخواست است. پس تلاش کنید که کلمات کلیدی درخواست خود را در آن بگنجانید. تیترهای یک کلمه‌‌ای و خلاصه و عبارات خیلی طولانی بازدهی خوبی ندارند.

تاریخ انقضاء درخواست پروژه

در واقع مهلتی است که به مجریان بابت ارسال پروپوزال خود می‌‌دهید تا بتوانید پس از آن تاریخ، آنها را بررسی و بهترین و مناسب‌‌ترین پیشنهاد را انتخاب نمایید. سعی کنید حداقل 3 روز تا حداکثر 3 هفته باشد.

مهلت انجام پروژه

آخرین زمانی است که تمایل دارید پروژه به صورت تکمیل شده به دستتان رسیده باشد. همواره در نظر بگیرید که “مهلت ارسال پروپوزال”، در واقع زمانی است که شما قصد یافتن مجری مناسب را دارید و جزء زمان پروژه لحاظ نکنید.

نوع پروژه

انتخاب می‌‌کنید که پروژه شما به صورت قیمت ثابت است و یا باید تضمینی بابت انجام آن از مجری گرفته شود. پروژه‌‌های قیمت ثابت بدین گونه است که شما وجه پروژه را پرداخت می‌‌کنید و پس از دریافت موفقیت‌‌آمیز حاصل کار از مجری، وجه به مجری پرداخت می‌‌شود. پروژه با تضمین برای مواقعی است که شما قصد دارید قطعه یا سیستمی که جزئی از پروژه است را به آدرس مجری ارسال کنید. بنابراین باید توسط سایت، از مجری ضمانتی (وجه نقد) دریافت شود که در صورت عدم توانایی مجری در انجام پروژه و آسیب زدن به قطعه/سیستم ارسالی و یا عدم بازارسال آن به شما، آن وجه ضمانت به عنوان غرامت به شما پرداخت شود. دقت کنید که باید وجه ضمانت تعیین شده، معادلِ عادلانه قطعه/سیستم ارسالی باشد.

حداقل قیمت بودجه پروژه

حداقل برآوردی است که با حفظ کیفیت و کلیات حدود پروژه خود، برآورد مالی انجام داده‌‌اید. سعی کنید این مبلغ بیشتر از 20% از متوسط برآورد در پروژه‌‌های بازار، کمتر نباشد.

حداکثر قیمت بودجه پروژه

حداکثر بودجه‌‌ای است که برای این پروژه کنار گذاشته‌‌اید و قصد دارید در بدترین حالت با این بودجه، پروژه شما به نحو احسن انجام شود. دقت داشته باشید که مجریان می‌‌توانند قیمتی پایین‌‌تر از حداقل قیمت بودجه پیشنهادی شما ارائه دهند اما امکان ارسال قیمتی بالاتر از حداکثر قیمت بودجه برآوردی شما ندارند. دلیل این محدودیت این است که هم کارفرما باید دید خوبی بر روی پروژه خود داشته باشد و پروژه خوبی تعریف کند تا سطح کیفی فعالیت و خدمات‌‌رسانی سایت کوپریتور ارتقاء یابد و هم اینکه مجریان قیمت‌‌های نجومی و خارج از عرف برای پروژه‌‌های ساخت ارائه ندهند. پس همیشه مدنظر داشته باشید که “حداکثر قیمت بودجه پروژه” شما منصفانه باشد تا مجری‌‌های توانمند بتوانند پیشنهاد خود را ارسال نمایند.

پرداخت فاز به فاز (مرحله‌‌ای)

اگر پروژه شما به نحوی است که تمایل دارید در چند مرحله انجام شود، باید این گزینه را فعال کنید (بصورت پیشفرض غیرفعال است). با فعال کردن این گزینه، بعدها در روند دریافت پروپوزال، تغییراتی اعمال می‌‌شود که هم پیشرفت پروژه و پرداخت شما و هم تحویل‌‌دهی مجری را فاز به فاز خواهد کرد. در صورتیکه قصد دارید پروژه به صورت یکباره تحویل داده شود (پروژه تک مرحله‌‌ای یا پروژه عادی)، نیازی به تغییر این گزینه نیست.

دسته‌‌بندی پروژه

در این فهرست باید از بین 9 رشته مهندسی، متناسب‌‌ترین رشته مهندسی را انتخاب نمایید. دقت داشته باشید که برخی از مجریان، بر اساس همین دسته‌‌بندی، پروژه مدنظر خود را جستجو می‌‌کنند. در واقع این دسته‌‌بندی برای تفکیک و نظم دادن به پروژه‌‌ها بصورت کلان است. اگر پروژه به گونه‌‌ای بود که بین‌‌رشته‌‌ای محسوب می‌‌شد، رشته‌‌ای که بیشترین قرابت با موضوع پروژه شما دارد را انتخاب نمایید.

جزئیات پروژه

اینجا مکانیست که باید تمامی توصیف مسئله خود، شرح درخواست و خواسته‌‌ها، الزامات و بایسته‌‌ها، استانداردها و نحوه تست و تحویل‌‌گیری، محدودیت‌‌ها و استثنائات و حدود مسئله را تعریف کنید. در توصیف مسئله خود نهایت حساسیت و دقت را به خرج دهید؛ چرا که آنچه در زمان بروز اختلاف بین مجری و کارفرما مورد استناد قرار می‌‌گیرد، جزئیات پروژه و تعریف مسئله است. اگر مسئله‌‌ای با چند روش قابل حل است و یا عملکردی با رهیافت‌‌های متنوع قابل پیاده‌‌سازیست و مدنظر شما نوع بخصوصی است، حتماً قید شود. جزئیات پروژه شما حکم متن قرارداد را دارد. پس حتماً تلاش کنید که جامع و مفید بنویسید. برای خوانایی بهتر و حرفه‌‌ای جلوه دادن خود حتماً از ابزارهای نگارشی موجود استفاده کنید.

مهارت‌‌های الزامی

در سایت کوپریتور مهارت‌‌ها بصورت از پیش تعریف شده هستند. در واقع برای هر کدام از 9 رشته مهندسی، 10 مهارت تعریف شده است. تمامی مهارت‌‌ها در این قسمت قابل مشاهده هستند. به هر میزان که فکر می‌‌کنید مجری باید مهارت برای انجام این پروژه داشته باشد، از لیست انتخاب نمایید. با انتخاب هر مهارت و فشردن دکمه “افزودن مهارت”، آن مهارت به لیست بایسته‌‌های توانمندی مجری اضافه می‌‌شود.

پیوست

هر فایلی که فکر می‌‌کنید در روند فهم مسئله و تمامی خواسته‌‌های شما به مجری کمک خواهد کرد، در این قسمت بارگذاری نمایید. دقت داشته باشید که فایل پیوستی باید فاقد اطلاعات تماس و هویتی باشد و صرفاً به بررسی موضوع پروژه بپردازد.

موقعیت

مکان اجرای پروژه، یا مکان استقرار شرکت خودتان، یا مکان تحویل‌‌گیری و هر موقعیت دیگری که در این پروژه برای شما در اولویت بیشتری است را در این قسمت انتخاب نمایید. دقت داشته باشید که گاهی تعیین موقعیت، در انتخاب مجری می‌‌تواند تأثیرگذار باشد.

در نهایت با کلیک بر روی “ذخیره و بروزرسانی” پروژه شما برای بررسی مدیر کوپریتور ارسال می‌‌شود و در صورتیکه از لحاظ وی موردی نداشته باشد جزء پروژه‌‌های باز در سایت کوپریتور منتشر می‌‌شود. به محض تأیید مدیر، اعلانی در حساب کاربری خود دریافت خواهید کرد و از این پس پروژه شما بصورت عمومی بر روی سایت در دسترس کاربران بوده و می‌‌توانند پروپوزال‌‌های خود را ارسال نمایند. در صورتیکه پروژه شما بنا به نظر مدیر کوپریتور نیاز به اصلاح داشته باشد، اعلانی برای شما ارسال می‌‌شود و در آن علت رد پروژه و یا تصحیحات مورد نیاز ذکر می‌‌شود. با انجام تصحیحات، مجدداً می‌‌توانید پروژه خود را برای بررسی به کوپریتور بفرستید. شما می‌‌توانید در داشبورد خود در منوی “مدیریت پروژه‌‌ها” و زیرمنوی “همه پروژه‌‌های ارسال شده”، پروژه رد شده خود را مشاهده و نسبت به ویرایش آن اقدام نمائید.

قبل از ثبت نهایی پروژه، متن پروژه را با دقت بخوانید، ایرادات املائی را تصحیح کنید. نوشتن متن بصورت روان خوب است ولی از ادبیات مناسب استفاده کرده و از زبان کوچه و بازار استفاده نکنید. شما کارآفرین حرفه‌‌ای هستید و نوشتار شما می‌‌بایست گویای این موضوع باشد.